Σκυλίτσα βρέθηκε ετοιμοθάνατη μέσα στις λάσπες, αλλά βρήκε τη δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια της

Η Σίβι σώθηκε από θαύμα χάρη στην παρέμβαση εθελοντών, αλλά λόγω κακής υγείας, η ζωή της βρισκόταν ακόμα σε κίνδυνο. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να μεταφέρουν την σκυλίτσα σε ένα καταφύγιο, όπου η κατάστασή της βελτιώθηκε γρήγορα.
Η Σίβι βρέθηκε καλυμμένη με λάσπη σε πολύ άσχημη κατάσταση. Όταν έφτασαν οι εθελοντές στο σημείο, η θερμοκρασία του σώματός της ήταν τόσο χαμηλή που αν δεν είχε ιατρική βοήθεια θα πέθαινε ανά πάσα στιγμή.
Ήταν ξαπλωμένη μέσα στις λάσπες, χωρίς να έχει την παραμικρή ενέργεια να κουνήσει ούτε ένα μέλος του σώματος της. Κατά την εξέταση από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έχει χαμηλή αιμοσφαιρίνη και ψώρα.
Με τη σωστή θεραπεία οι γιατροί κατάφεραν να αυξήσουν την αιμοσφαιρίνη της Σίβι και να βελτιώσουν όσο γίνεται την κατάσταση με την ψώρα, καθώς η πλήρης αποκατάσταση χρειάζεται χρόνο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η σκυλίτσα κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Το «Γουρουνάκι»: Η ιστορία ενός τυφλού και κουφού κουταβιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Το «Γουρουνάκι»: Η ιστορία ενός τυφλού και κουφού κουταβιού
Ωστόσο, επειδή η Σίβι κούτσαινε, οι γιατροί έκαναν μια ακτινογραφία που αποκάλυψε ένα παλιό κάταγμα. Ακριβώς επειδή το κάταγμα είναι παλιό και το κόκκαλο στο σημείο έχει μεγαλώσει, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί μόνο με μακροχρόνια φυσιοθεραπεία και δισκία ασβεστίου.
Η θεραπεία της Σίβι θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, ενώ θα της γίνονται συχνά εξετάσεις αίματος για να ελέγχεται η πρόοδος της υγείας της. Ευτυχώς, το καταφύγιο που την φιλοξενεί της δίνει όλη την αγάπη και την υποστήριξη που χρειάζεται για να τα καταφέρει.
Πηγή: www.instagram.com/kannan_animal_welfare
Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала