- Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία μετά το διάγγελμα Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τη Ρωσία στο Ντονμπάς.

Ρώσος αξιωματούχος: Στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής η Ουκρανία, λόγω ενεργειών του Κιέβου

© Sputnik / Ivan Rodionov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΕιδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.03.2022
Στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής η Ουκρανία, λόγω ενεργειών του Κιέβου, λέει Ρώσος αξιωματούχος. «Μια ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκεται πρακτικά σε εξέλιξη στην Ουκρανία».
Οι Αρχές στο Κίεβο χρησιμοποιούν απαγορευμένες μεθόδους πολέμου και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ως αποτέλεσμα να οδηγούν την Ουκρανία στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Άμυνας, Υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, καταγράφηκαν τρομοκρατικές ενέργειες εθνικιστών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης πολιτών της Ινδίας, του Βιετνάμ, της Κίνας και άλλων χωρών με τη βία και ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.
Οι τρομοκράτες τούς χρησιμοποιούν ως ομήρους και τους εκβιάζουν, υπογραμμίζει ο ίδιος.
«Μια τέτοια καταστροφική κατάσταση εξελίσσεται πρακτικά σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας. Όλα αυτά τα γεγονότα "μαρτυρούν" τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Έτσι, μια ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκεται πρακτικά σε εξέλιξη στην Ουκρανία» πρόσθεσε ο Μιζίντσεφ.
Η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού, πρόσθεσε.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.03.2022
Ουκρανική κρίση
Ρώσος πρέσβης: Το ΝΑΤΟ θέλει προγεφύρωμα των ΗΠΑ στα σύνορά μας – Όπλα της Δύσης στα χέρια ναζιστών
Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
Την Κυριακή (27/02), η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала