07:05 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Ορχήστρα Alexandrov ερμηνεύουν το διάσημο και εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία τραγούδι, Η Ημέρα της Νίκης.

Το έργο του για την προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα από τον πολιτισμό και τη μουσική συνεχίζει το Ίδρυμα Amfionia – Athens Symphonic & Jazz Bands Festival, παρουσιάζοντας –στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού- τη συνεργασία της Ορχήστρας Alexandrov με τον Έλληνα τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη, που ερμηνεύουν το διάσημο και εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία τραγούδι, Η Ημέρα της Νίκης.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού στον ελληνικό λαό, ερμηνεύοντας στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου.

Αυτή τη φορά ο Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδά στα ρωσικά το εμβληματικό τραγούδι, η Ημέρα της Νίκης, σε σύμπραξη με την Ορχήστα Alexandrov, με αφορμή τον νικηφόρο αγώνα κατά του φασισμού στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως δήλωσε ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους λαούς πιο κοντά ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές.

«Το βίντεο σε συνεργασία με τη μοναδική Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο, αφιερωμένο στον ρωσικό λαό με αφορμή την Ημέρα της Νίκης» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι φέτος, στις 9 Μαΐου, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη κατά των Ναζί.

Το 1975 η τότε Σοβιετική Ένωση επέλεξε το τραγούδι με θέμα τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», το οποίο θα ακουγόταν κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 30ής επετείου της Ημέρας της Νίκης.

Ο ποιητής Vladimir Kharitonov, βετεράνος του πολέμου, έγραψε τους στίχους και τους έδωσε στον φίλο του συνθέτη, David Tukhmanov, για να γράψει τη μουσική. Το τραγούδι αναφέρεται στις προσωπικές μνήμες των βετεράνων.

Η Χορωδία Alexandrov (Alexandrov Ensemble) το τραγούδησε την Ημέρα της Νίκης σε πρώτη εκτέλεση στις 8 Μαΐου 1975 και από τότε παραμένει σταθερά στα πέντε πιο δημοφιλή τραγούδια της Ρωσίας. 

Αυτή ήταν η πρώτη σύμπραξη του Θοδωρή Βουτσικάκη με τη Χορωδία Alexandrov.

Θοδωρής Βουτσικάκης
© Φωτογραφία : Δελτίο Τύπου
Θοδωρής Βουτσικάκης
Tags:
Θοδωρής Βουτσικάκης, ορχήστρα, χορωδία, Ρωσία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ημέρα της Νίκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK