10:33 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Λήψη σύντομου url
Από
0 90
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τις βελτιωμένες σχέσεις που έχει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας πως αυτό είναι «πολύ σπουδαίο πράγμα».

«Παρεμπιπτόντως, θέλω να επισημάνω πως η συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία, είναι ένα υπέροχο πράγμα. Η συνεργασία με τον κ. Πούτιν είναι υπέροχη» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή την 75η επέτειο της νίκης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του ναζισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια σταθερότητα, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων.

«Σήμερα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Όπως και κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενεργώντας στο πνεύμα συνεργασίας "του ποταμού Έλβα", οι χώρες μας θα μπορούσαν να κάνουν πολλά για τη διασφάλιση της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία θα είναι πάντα ευγνώμων για τη συμβολή των συμμάχων στη νίκη κατά του Χίτλερ» πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, του είπε πως ήρθε η «κατάλληλη ώρα» για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο το εξής:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έθνος. Είμαστε το πιο ισχυρό έθνος, είναι ένα πολύ ισχυρό έθνος. Γιατί o ένας να μην αφορά τον άλλον; Η φάρσα της Ρωσίας είναι απολύτως ανέντιμη και έκανε πολύ δύσκολο, τόσο για το έθνος μας όσο και για το έθνος τους, την αντιμετώπισή της, και έτσι το συζητήσαμε αυτό. Είπα ότι είναι μια κατάλληλη στιγμή, γιατί η κατάσταση αμβλύνεται τώρα και ευθυγραμμίζεται δείχνοντας ότι ολόκληρη η έρευνα ήταν μια φάρσα».
Tags:
νεοναζισμός, ναζισμός, νεοναζί, ναζί, Κόκκινος Στρατός, Σοβιετική Ένωση, ΕΣΣΔ, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ΗΠΑ, Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK