06:05 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Λήψη σύντομου url
0 43
Βρείτε μας

Δυσφορία και αγανάκτηση με την πολιτική του Facebook, η οποία δεν επιτρέπει τη δυνατότητα ανάρτησης της εμβληματικής φωτογραφίας με τον στρατιώτη και τη σοβιετική σημαία.

Προβλήματα σε αναρτήσεις, οι οποίες αφορούν την εμβληματική φωτογραφία με τη νικητήρια σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο Βερολίνο τον Μάιο του 1945, αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες του Facebook.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του Rossiya Segodnya, Λεονίντ Σβιριντόφ, μόλις προσπάθησε να αναρτήσει την επίμαχη φωτογραφία, δέχθηκε τριήμερο «ban» από το Facebook, το οποίο επικαλέστηκε παραβίαση των «επιπέδων λειτουργίας της κοινότητας»

«Ποια επίπεδα λειτουργίας της κοινότητας έχουν παραβιαστεί; Τα παραβιάζω όταν δηλώνω ότι εμείς (σ.σ. Ρώσοι) είμαστε οι νικητές και ότι η Σοβιετική Ένωση κέρδισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Και το Facebook αμφιβάλει ότι οι Σοβιετικοί στρατιώτες δεν τοποθέτησαν τη νικητήρια σημαία στο Βερολίνο; Μιλήστε ειλικρινά, αυτά που κάνει το Facebook είναι φασισμός» δήλωσε, μιλώντας στο «EADaily».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Classicalmusicnews.ru, η Ρωσίδα πιανίστρια, Εκατερίνα Μετσέτινα, γνωστοποίησε ότι και η δική της σελίδα στο Facebook  μπλοκαρίστηκε για 24 ώρες, με το ίδιο ακριβώς αιτιολογικό.

Όμως, και άλλοι χρήστες εξέφρασαν στα social media τη διαφωνία τους με τις πολιτικές του Facebook.

Χαρακτηριστικά, ένας εξ αυτών έγραψε ότι προφανώς οι χρήστες παραβιάζουν τους «κανονισμούς του Ναζιστικού Κόμματος».

Στον χορό των παραπόνων προστέθηκε και το Twitter.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη φωτογραφία, με τον τίτλο «Η έπαρση της σημαίας πάνω από το Ράιχσταγκ», ανήκει στον φωτογράφο Yevgeny Khaldei και αφορά τη Μάχη του Βερολίνου, στις 2 Μαΐου του 1945.

Tags:
Facebook, στρατιώτης, Βερολίνο, Γερμανία, Σοβιετική Ένωση, σημαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK