10:21 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Ο ιστορικός αναθεωρητισμός που ενορχηστρώνεται από τις δυτικές χώρες με αφορμή τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει σαν στόχο να πληγεί η εικόνα της Ρωσίας και ιδίως του Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνει πολιτικός από την Λέγκα του Βορρά της Ιταλίας.

Ο Τζιανμάτε Φερράρι, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, μιλώντας στο Sputnik την Παρασκευή, εξήγησε πως οι απόπειρες των χωρών της Δύσης να ξαναγράψουν την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χαρακτηρίζοντας τη Σοβιετική Ένωση ως «υποκινητή της φοβερής σύγκρουσης που ακολούθησε», είναι «ρωσοφοβικές» και επιδιώκουν να «δυσφημίσουν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν».

«Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπορούν να θεωρηθούν ως μια άλλη αντανάκλαση της ρωσοφοβίας και να ερμηνευθούν σαν μια απόπειρα δυσφήμισης της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή. Προφανώς, στόχος δεν είναι μόνο ο ρωσικός λαός, αλλά και ευθέως ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν» σημείωσε ο κ. Φερράρι.

Ο Ιταλός πολιτικός αναφέρεται σε ψήφισμα της Ευρωβουλής που χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη μαζί με τη Ναζιστική Γερμανία για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δημοσίευσε ένα άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό «The National Interest» με αφορμή την 75η επέτειο από τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού και ανέλυε λεπτομερώς τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισαν η ΕΣΣΔ και ο Κόκκινος Στρατός στην οριστική συντριβή των δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ.

Στο άρθρο, ο Ρώσος Πρόεδρος, επικρίνει τις προσπάθειες να επανεγγραφής της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με τον κ. Φερράρι να συμμερίζεται τα συναισθήματα και την πολιτική οπτική του κ. Πούτιν.

«Παρατηρείται ένας απαράδεκτος ιστορικός ρεβιζιονισμός που εναντιώνεται ακραία στη συλλογική μνήμη των λαών. Για δεκαετίες, η Δύση προσπαθεί να αποσιωπήσει εσκεμμένα την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα του ναζισμού... Σε αυτό συμφωνώ απολύτως με τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν, η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί κατά βούληση από τις δυτικές χώρες» υποστήριξε ο Ιταλός πολιτικός.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως στο εξασέλιδο άρθρο του με τίτλο: «Τα πραγματικά μαθήματα της 75ης επετείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» στο αμερικανικό περιοδικό «The National Interest», ο κ. Πούτιν, μεταξύ άλλων, κάλεσε τις ξένες κυβερνήσεις να αποχαρακτηρίσουν και να κάνουν προσβάσιμα στο κοινό τα αρχεία τους σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως είναι ήδη έχει κάνει η Ρωσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ιστορική αλήθεια.

Tags:
Ιστορία, Στάλιν, Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία, ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, νεοναζισμός, ναζισμός, νεοναζί, ναζί, Ρωσία, Κόκκινος Στρατός, Σοβιετική Ένωση, ΕΣΣΔ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK