21:48 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Λήψη σύντομου url
Από
0 120
Βρείτε μας

Το διάσημο τραγούδι «Den Pobedy», δηλαδή «Ημέρα Νίκης», γράφτηκε 30 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρεται στους σοβιετικούς εορτασμούς.

Η στρατιωτική παρέλαση που σηματοδοτεί την 75η επέτειο της Σοβιετικής Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «άριστο επίπεδο» διεξαγωγής της παρέλασης και πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της COVID-19

Η Ημέρα της Νίκης είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας και των SS από τις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού της Σοβιετικής Ένωσης το 1945.

Το τραγούδι «Ημέρα Νίκης» γράφτηκε το 1975, προκειμένου να σηματοδοτήσει την 30η επέτειο από την μεγάλη νίκη της ΕΣΣΔ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στη Ρωσία είναι γνωστός ως ο «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος».

Με το που δημιουργήθηκε το τραγούδι, αμέσως κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης.

Ο Αλέξανδρος Τσοποζίδης, ερμηνεύει στα Ελληνικά το ένδοξο ρωσικό τραγούδι «Ημέρα της Νίκης».

Tags:
παρέλαση, στρατιωτική παρέλαση, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, νεοναζισμός, ναζισμός, νεοναζί, ναζί, viral βίντεο, viral, αντιφασιστική νίκη, Κόκκινος Στρατός, ΕΣΣΔ, Σοβιετική Ένωση, τραγουδιστής, τραγούδια, τραγούδι, Ημέρα της Νίκης, Ημέρα Νίκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK