01:26 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τράπουλες που αντί για σύμβολα έχουν ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως οι S-400 και το Iskander, εφοδίασε τους φαντάρους του ο αμερικανικός στρατός.

Έναν νέο τρόπο ψυχαγωγίας εισήγαγε ο αμερικανικός στρατός, αφού οι φαντάροι μπορούν να παίξουν χαρτιά με μια ειδικά διαμορφωμένη τράπουλα που αντί για σύμβολα, έχει οπλικά συστήματα, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας.

Μάλιστα, το περιβόητο σύστημα S-400 για το οποίο οι Αμερικανοί πνέουν τα μένεα εναντίον των χωρών που θέλουν να το αποκτήσουν όπως η Τουρκία, έχει θέση μπαλαντέρ. Στην ορολογία του ΝΑΤΟ ονομάζεται «SA-21 Growler».

Επίσης, σε θέση μπαλαντέρ βρίσκεται και το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο ονομάζεται SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ. Ο πύραυλος 9M729 χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση από τις ΗΠΑ έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η αποχώρησή τους από τη Συνθήκη INF, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας πως δεν παραβιάζονται τα συμφωνηθέντα.

Οι τράπουλες του αμερικανικού στρατού έχουν ως θέμα τους, πέρα από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα, δηλαδή χώρες που το Πεντάγωνο θεωρεί πιθανές απειλές.

Οι S-400 και το σύστημα Iskander σε θέση μπαλαντέρ στην αμερικανική στρατιωτική τράπουλα
© Φωτογραφία : Στρατός των ΗΠΑ
Οι S-400 και το σύστημα Iskander σε θέση μπαλαντέρ στην αμερικανική στρατιωτική τράπουλα

Σκοπός είναι οι στρατιώτες των ΗΠΑ να βοηθηθούν ως προς τον εντοπισμό των όπλων και των οχημάτων των αντιπάλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, έχουν διατεθεί 70.000 τράπουλες και ήδη 9.800 που απεικονίζουν κινεζικά όπλα και οχήματα έχουν γίνει ανάρπαστες.

Ο Φρεντ Μπάτσελορ, διευθυντής του Τμήματος Εκπαίδευσης του στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε:

«Αυτό που κάνει σπουδαίο τις συγκεκριμένες κάρτες είναι ο καθένας μπορεί να τις έχει. Δεν χρειάζεται να έχετε διαβατήριο ασφαλείας, δεν χρειάζεται να ανατεθούν σε ειδική μονάδα. Όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτές τις κάρτες και νομίζω ότι είναι αυτό που τις κάνει να πωλούνται».

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το 2003 ο αμερικανικός στρατός τύπωσε τράπουλες με τους 55 περιζήτητους Ιρακινούς αξιωματούχους του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ρωσία κατέγραψε 30 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μέσα σ' ένα 24ωρο

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK