14:19 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έξω από το Καπιτώλιο συγκεντρώθηκαν νωρίτερα διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ ή κατά της διαδικασίας παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλωτές που υποστηρίζουν και οι διαδηλωτές που είναι εναντίον του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Καπιτώλιο εν μέσω των έντονων συζητήσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν πριν την ψηφοφορία για την παραπομπή του.

«Αυτή είναι μια σοβαρή στιγμή», δήλωσε ο Ντιάλο Μπρουκς στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το Κογκρέσο.

«Όταν ο Πρόεδρος πιστεύει ότι είναι πάνω από το νόμο, πρέπει να τον διορθώσουμε. Αναμένουμε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να τον διορθώσουν».

Διάφορες οργανώσεις απήυθυναν κάλεσμα που υποστήριζαν την παραπομπή του Τραμπ και την απομάκρυνσή του από το αξίωμα της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο Ρέτζι Χάμπαρντ, από το κίνημα του MoveOn, δημιούργησε μερικά από τα συνθήματα για το πλήθος, μεταξύ των οποίων ήταν: «Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο», «Παραπομπή και Απομάκρυνση» και «Ώστε έτσι μοιάζει η δημοκρατία;».

negate
© AP Photo / Matt Rourke
Διαδηλωτές υπέρ της αποπομπής Τραμπ

Ο Χάμπαρντ δήλωσε ότι πάνω από 600 ομάδες συσπειρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάλεσαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά τους και να απομακρύνουν το Τραμπ από το αξίωμα.

Μόλις λίγα βήματα μακριά, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Τραμπ.

Οι διαδηλωτές επανέλαβαν ισχυρισμούς ότι η διαδικασία της αποπομπής είναι μια απάτη που αποσκοπεί να επηρεάσει αρνητικά την βούληση του αμερικανικού λαού, που εκφράστηκε στις εκλογές του 2016.

Δεν υπήρξαν ταραχές κατά τη διάρκεια των γεγονότων ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν αυξημένη στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Δεν έχω κάνει τίποτα λάθος – Πείτε μια προσευχή

Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Τραμπ μετά την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του

Tags:
ΗΠΑ, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, αποπομπή, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK