13:33 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αυτήν την κίνηση οι ΗΠΑ μπορούν να παγώσουν όλους τους λογαριασμούς και να αποκλείσουν την πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την ομάδα και τους δύο ηγέτες της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του την Παρασκευή να ορίσει την ιρακινή σιϊτική ομάδα πολιτοφυλακής «Ασάμπ Αλ - Χακ» (ΑΑΗ) ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση».

Επιπλέον, ανέφερε επίσης δύο από τους ηγέτες της ομάδας ως «ειδικά επικηρυγμένοι διεθνείς τρομοκράτες».

Οι δύο ηγέτες της ομάδας ταυτοποιήθηκαν ως οι αδερφοί Qays και Laith al-Khazali.

Οι κυρώσεις σε βάρος της ομάδας και των δύο ηγετών της διενεργούνται βάσει του άρθρου 219 του νόμου περί μετανάστευσης και εθνικότητας και του τμήματος 1 (α)(ii)(A) του εκτελεστικού διατάγματος 13224, όπως τροποποιήθηκε από το διάταγμα 13886, αντίστοιχα, σύμφωνα με την απελευθέρωση.

«Η AAH και οι ηγέτες της είναι βίαιοι πληρεξούσιοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε δήλωση που εκδόθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης.

«Ενεργώντας εξ ονόματος των κυρίων τους στην Τεχεράνη, χρησιμοποιούν βία και τρομοκρατία για να προωθήσουν τις προσπάθειες του ιρανικού καθεστώτος να υπονομεύσουν την ιρακινή κυριαρχία».

Με αυτήν την κίνηση οι ΗΠΑ μπορούν να παγώσουν όλους τους λογαριασμούς και να αποκλείσουν την πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την ομάδα και τους δύο ηγέτες της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης στο δημοσίευμά του ότι η κίνηση γίνεται σε μια προσπάθεια ώστε να στερήσουν από «την AAH και η ηγεσία της τα μέσα για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων».

Οι κυρώσεις εναντίον των Qays και Laith al-Khazali έρχονται σχεδόν ένα μήνα αφού το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως οι δύο άντρες «άνοιξαν πυρ σε ειρηνικές διαμαρτυρίες, σκοτώνοντας δεκάδες αθώους πολίτες».

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μόλις μια μέρα αφού οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ, εκτοξεύοντας τέσσερις πυραύλους που κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης με στόχο τον Κασέμ Σολεϊμανί, τον επικεφαλής της μονάδας «Quds» της Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν.

Η αεροπορική επίθεση, για την οποία οι ΗΠΑ ανέλαβαν την ευθύνη μερικές ώρες αργότερα, διεξήχθη σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα «ιρανικά σχέδια επίθεσης», σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η αεροπορική επιδρομή έχει καταδικαστεί από το Ιράν και το Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Λαβρόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ πως παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο με τη δολοφονία του Σολεϊμανί στο Ιράκ

Εσμαΐλ Γκαανί: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον διάδοχο του Κασέμ Σολεϊμανί

Tags:
τρομοκρατική οργάνωση, Πολιτοφυλακή, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK