ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η πράκτορας είπε ότι έπρεπε να λύσει τις πλεξούδες μου. Τις τράβηξε πίσω από τους ώμους μου, γέλασε και είπε ''giddyup!''. Είμαι ντόπια. Είμαι θυμωμένη. Η διασκέδασή σας βλάπτει».

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) εξέδωσε συγγνώμη σε μια Αμερικανίδα ταξιδιώτρια, μετά από καταγγελία της ότι ένας πράκτορας της TSA τράβηξε τα πλεγμένα μαλλιά της σαν να ήταν τα χέρια κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ασφάλειας.

Σε ένα tweet στις 13 Ιανουαρίου, η Τάρα Χούσκα, δικηγόρος και ακτιβίστρια των ιθαγενών δικαιωμάτων, έγραψε για την «απαράδεκτη» εμπειρία που έζησε στη Μινεανάπολης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο St. Paul.

«Πηγαίνοντας μέσω του @TSA στο @mspairport, η πράκτορας είπε ότι έπρεπε να λύσει τις πλεξούδες μου. Τις τράβηξε πίσω από τους ώμους μου, γέλασε και είπε ''giddyup!'' καθώς έσπασε τα πλεξούδες μου. Τα μαλλιά μου είναι μέρος του πνεύματός μου. Είμαι ντόπια. Είμαι θυμωμένη, ταπεινωμένη. Η "διασκέδαση" σας βλάπτει» έγραψε η Χούσκα.

​Σε ένα άλλο tweet, η Χούσκα είπε ότι όταν ειδοποίησε την «μεσήλικη ξανθιά γυναίκα» ότι την φέρθηκε με έλλειψη σεβασμού, η πράκτορας απάντησε: «Λοιπόν ήταν απλώς για διασκέδαση, λυπάμαι. Τα μαλλιά σου είναι υπέροχα».

Σε μια δήλωση προς την Washington Post, η Χούσκα αποκάλυψε ότι τα πλεκτά μαλλιά της πολύ συχνά «αναστατώνουν» τους σαρωτές ασφαλείας.

«Τα μαλλιά μου πάντα περνάνε από τους σαρωτές, αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά», δήλωσε η Χούσκα. «Είμαι πολύ σνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα, και τα μαλλιά μου έχουν χτυπήσει εκατοντάδες και εκατοντάδες φορές».

Σε πρόσφατη δήλωση, η TSA ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

«Η TSA ενημερώθηκε για τις καταγγελίες μιας ταξιδιώτριας σχετικά με μια προσβλητική εμπειρία που βίωσε στο Διεθνές Αεροδρόμιο St. Paul στην Μινεανάπολις, το πρωί της Δευτέρας. Οι αξιωματούχοι της TSA διερεύνησαν το περιστατικό και την Τρίτη το απόγευμα, ο ομοσπονδιακός Διευθυντής Ασφάλειας της TSA για τη Μινεσότα Κλιφ Φαν Λοβέν μίλησε με την ταξιδιώτρια και της ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειες που έκανε μια συνάδελφός του», αναφέρεται σε δήλωση.

«Η TSA κρατά τους υπαλλήλους της σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματικής δεοντολογίας και κάθε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», πρόσθεσε η δήλωση.

Σύμφωνα με τον φαν λοβέν, ο οποίος επίσης μίλησε στην Washington Post, η Χούσκα δεν ζήτησε την επίπληξη της υπαλλήλου, αλλά είδε την εμπειρία της σαν μια ευκαιρία για την TSA να «εκπαιδεύσει το προσωπικό να είναι ανοιχτό σε πολλές φυλές για να κατανοήσουν καλύτερα την κουλτούρα τους».

​Η Χούσκα επιβεβαίωσε ότι είχε προσκληθεί από την TSA να έρθει μιλώντας σε πράκτορες ή να κάνει ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τα ιθαγενή θέματα και την πολιτισμική ευαισθησία και σκοπεύει να αποδεχθεί την πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα τραγουδά και κάνει στριπτίζ μέσα σε αεροδρόμιο - Βίντεο

Σκέτη αηδία: Άντρας ουρεί σε αίθουσα αναμονής σε αεροδρόμιο - Βίντεο

Tags:
μαλλιά, ασφάλεια, ταξιδιώτες, αεροδρόμιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK