09:19 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν πέρασε από τη Γερουσία των ΗΠΑ, την Τρίτη (21/01, τοπική ώρα), το αίτημα των Δημοκρατικών για κλήτευση εγγράφων του Λευκού Οίκου στο πλαίσιο της δίκης αποπομπής του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε, την Τρίτη (21/01, τοπική ώρα), κατά του αιτήματος των Δημοκρατικών για κλήτευση εγγράφων του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της δίκης αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση προήλθε από τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι οι Δημοκρατικοί θα προτείνουν ορισμένες τροποποιήσεις σε σχέση με τα έγγραφα και τους μάρτυρες που σχετίζονται με τη δίκη αποπομπής.

Τη Δευτέρα (20/01), ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ετοίμασε προσχέδιο ψηφίσματος με το οποίο δίνει στους Δημοκρατικούς κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην υπεράσπιση του Τραμπ διορία 24 ωρών σε δύο ημέρες για να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους, προτού επιτραπεί στους γερουσιαστές να ψηφίσουν για το αν θα καλέσουν νέους μάρτυρες ή θα δεχθούν νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέπεμψε σε δίκη τον Αμερικανό Πρόεδρο με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης του Κογκρέσου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, από την πλευρά του, έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες που του προσάπτονται ως «απάτη αποπομπής», που στοχεύει στην ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2016. 

Πάντως, ο Τραμπ δεν αναμένεται να αποπεμφθεί δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Έτοιμοι δηλώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι για την παραπομπή Τραμπ

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, δίκη, Γερουσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK