05:18 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της δίκης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερουσία εστίασε σε διαδικαστικά ζητήματα.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα που περιγράφει τους βασικούς κανόνες πάνω στους οποίους θα διεξαχθεί η δίκη για την αποπομπή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κανόνες που ψηφίστηκαν θέτουν εμπόδια στις προσπάθειες των Δημοκρατικών να φέρουν στη δίκη περισσότερους μάρτυρες και έγγραφα.

Με 53 έναντι 47 ψήφων οι γερουσιαστές έδωσαν τη στήριξή τους το σχέδιο που πρότεινε νωρίτερα ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μίτς ΜακΚόνελ

Το συγκεκριμένο σχέδιο επιτρέπει στους «υπεύθυνους» της Γερουσίας, οι οποίοι ενεργούν ως εισαγγελείς, να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους και καθυστερεί τη συζήτηση για το αν θα καλούνται μάρτυρες μέχρι το τέλος της δίκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε τον περασμένο με δύο κατηγορίες: κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την απόφασή του να στερήσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ ζήτησε να γίνει έρευνα στον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, και παρεμπόδιση του Κογκρέσου, αρνούμενος να συνεργαστεί με την έρευνα που διεξήγαγαν οι Δημοκρατικοί.

Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, αποπομπή, δίκη, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK