19:07 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα νερά τάραξε μια δημοσκόπηση στην οποία το 27,4% των Αμερικανών ερωτηθέντων απάντησε πως θα συμφωνούσε με την ιδέα του ο Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετώπιζε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου λόγω της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί και να δικαζόταν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το 27,4% των ερωτηθέντων Αμερικανών θεωρεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου λόγω της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Ειδικότερα, το Business Insider διενήργησε τη δημοσκόπηση, σε δείγμα 1.083 Αμερικανών, θέτοντας την εξής ερώτηση: «Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτές τις κατηγορίες;».

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, το 27,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αντιμετωπίσει δικαστήριο για  εγκλήματα πολέμου στη Χάγη. Ωστόσο, ένα μεγαλύτερο ποσοστό, 35,6%, διαφώνησε με την ιδέα.

Το 24,8% των ερωτηθέντων «ούτε συμφώνησε ούτε διαφώνησε με την ιδέα» και το 12,2% απάντησε «δεν ξέρω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ.

Άλλωστε, μόλις τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι δεν υποστήριξε την απόφαση του ΔΠΔ να αρχίσει έρευνα σχετικά με τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Η δήλωση του Τραμπ για στοχοποίηση 52 περιοχών «σημαντικών για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό» έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, από τον Ιλχάν Ομάρ και την Αλεξάντρα Οκάσιο-Κορτέζ, με τη δεύτερη να κάνει λόγο για «δυνητικά εγκλήματα πολέμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί σκοτώθηκε, στις 3 Ιανουαρίου, από αμερικανική επίθεση στη Βαγδάτη. Μερικές ημέρες αργότερα, η Τεχεράνη απάντησε με σειρά πυραυλικών βάσεων κατά στόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Διαβάστε ακόμα:

Πεντάγωνο: 34 Αμερικανοί με διάσειση μετά τις επιθέσεις του Ιράν σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
Tags:
δημοσκόπηση, Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK