ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης Στρατού των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου ένα αεροσκάφος με 83 επιβαίνοντες κατέπεσε στην επαρχία Γκαζνί.

Εις τη γνώση του αμερικανικού στρατού περιέρχονται τα δημοσιεύματα για την «κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης Στρατού (CENTCOM).

«Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ γνωρίζει τις αναφορές για τη συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν. Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες, όταν αυτό καταστεί δυνατό» επεσήμανε ο Μπεθ Ριόρνταν.

Η παραπάνω δήλωση ήρθες λίγες ώρες, μετά τον ισχυρισμό των Ταλιμπάν ότι κατέρριψαν αμερικανικό αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια «μυστικής αποστολής» στην επαρχία Γκαζνί.

​Ο εκπρόσωπος της αφγανικής οργάνωσης γνωστοποίησε ότι όλοι οι επιβαίνοντες, 83 στον αριθμό, είναι νεκροί. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονταν και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της CIA.

​Οι αφγανικές αρχές, από την πλευρά τους, ανέφεραν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Ντεχ Γιακ, στην επαρχία Γκαζνί. Διευκρίνισαν δε, ότι δεν επρόκειτο για πολιτικό αεροπλάνο και διαβεβαίωσαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της αφγανικής επαρχίας επεσήμανε ότι το αεροσκάφος άνηκε σε ξένη εταιρεία, ωστόσο, ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί, καθώς κάηκε ολοσχερώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 2.400 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από το 2001, και την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στην ασιατική χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες - και οι σύμμαχοί τους - διεξάγουν επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στοχεύοντας διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Tags:
συντριβή, συντριβή αεροσκάφους, πτώση αεροσκάφους, πτώση αεροπλάνου, πτώση, αεροσκάφος, αεροσκάφη, νεκροί, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK