ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και απέπλευσε τον Νοέμβριο του 1925, κανείς δεν είχε εντοπίσει το πλοίο «SS Cotopaxi» για 95 χρόνια, μέχρις ότου μια ομάδα δυτών και εξερευνητών το βρήκε στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα.

Το πλοίο «SS Cotopaxi», το οποίο είχε εξαφανιστεί το 1925, εντοπίστηκε στις ακτές του Αγίου Αυγουστίνου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, από ομάδα εξερευνητών.

Ειδικότερα, το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει στις 29 Νοεμβρίου 1925 από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα με προορισμό την Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας.

Εντούτοις, το πλοίο το οποίο είχε 32 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε και κανείς δεν μπόρεσε να το εντοπίσει για σχεδόν έναν αιώνα. Μάλιστα, αυτή η περίπτωση πυροδότησε τη θεωρία για το Τρίγωνο των Βερμούδων, που θέλει σκάφη να χάνονται μυστηριωδώς.

Ο δύτης, Μάικλ Μπαρνέτ, όμως, ηγήθηκε της αποστολής για το πλοίο «SS Cotopaxi». Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ερευνήσει και το ναυάγιο του «Βρετανικού» στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

Ο Μπαρνέτ και το πλήρωμά του έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου του «SS Cotopaxi», συνδυάζοντας όλα τα υπάρχοντα δεδομένα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της χαρτογράφησης της διαδρομής του, αναλύοντας τη ραδιοφωνική κίνηση στην περιοχή κατά την περίοδο που θεωρήθηκε ότι χάθηκε και ακολούθησε παλιά και άγνωστα ευρήματα στον βυθό.

​Ο εξερευνητής δήλωσε στη «Huffington Post»:

«Υπήρχαν αρκετά στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του, όπως οι διαστάσεις του, το μήκος του και η μέτρηση του λέβητα. Επίσης, εξέτασα τον γενικό προσανατολισμό των μηχανημάτων. Όλα ήταν συμβατά με τις πληροφορίες που γνωρίζαμε για το "SS Cotopaxi"».

Εντούτοις, το πλοίο δεν βρέθηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων, δηλαδή της θαλάσσιας οδού ανάμεσα στις Βερμούδες, στο Πόρτο Ρίκο και στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αλλά βορειότερα.

Το πλοίο μήκους περίπου 14 μέτρων κατασκευάστηκε από το Ναυτιλιακό Συμβούλιο των ΗΠΑ, το 1918, στο πλαίσιο προγράμματος επείγουσας ναυπηγικής βιομηχανίας μετά την είσοδο της χώρας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων στο δυτικό μέτωπο στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Ονομάστηκε «SS Cotopaxi» από το τεράστιο ηφαίστειο στο Εκουαδόρ.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιδράσεις για αμερικανική εταιρεία που θέλει να «σώσει» τους θησαυρούς του «Τιτανικού»

Tags:
ναυάγιο, πλοίο, Τρίγωνο Βερμούδων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK