09:19 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ κι ενώ ο πρόεδρο της εθνικής επιτροπής έχει ζητήσει ανακαταμέτρηση.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών στην Αϊόβα των ΗΠΑ ανακοίνωσε η πολιτειακή επιτροπή του κόμματος, την Πέμπτη, παρότι η ανοιχτή αμφισβήτηση στην ακρίβεια των στοιχείων υποχρέωσε τον πρόεδρο της εθνικής επιτροπής να ζητήσει ανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτειακής επιτροπής, ο Πιτ Μπούτιτζετζ ήρθε πρώτος, με οριακή διαφορά 0,1% από τον Μπέρνι Σάντερς.

Συγκεκριμένα, Μπούτιτζετζ, πρώην δήμαρχος πόλης της Ιντιάνα, συγκέντρωσε το 26,2%. Ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, συγκέντρωσε το 26,1%.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν με 18%. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήρθε τέταρτος με 15,8%. Η γερουσιάστρια Έιμι Κλόμπουτσαρ τερμάτισε πέμπτη με 12,3%.

Σύμφωνα με το AP, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καταγράψει με ακρίβεια κάποια από τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα, ακόμη και αυτά που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη και που το κόμμα θεωρεί ως «πλήρη». Αυτό σημαίνεται ότι τα αποτελέσματα προέρχονται από το 99% των περιφερειών και απουσιάζουν τα αποτελέσματα μιας περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, Τομ Περέζ, έδωσε εντολή στον κομματικό μηχανισμό να προχωρήσει άμεσα σε ανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων καθυστέρησε τρεις ημέρες με αποτέλεσμα να υπάρξει σωρεία δημοσιευμάτων για αδιαφανή διαδικασία και προβληματικά αποτελέσματα εξαιτίας του λογισμικού.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Μπούτιτζετζ όσο και ο Σάντερς δήλωσαν ότι είναι οι νικητές της αναμέτρησης στην Αϊόβα.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (42)
Tags:
Μπέρνι Σάντερς, εκλογές, Αϊόβα, Αμερική, ΗΠΑ, Δημοκρατικοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK