13:36 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κόμπε Μπράιαντ (63)
0 0 0
Βρείτε μας

Η συντριβή του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ, δεν φαίνεται να οφείλεται σε μηχανική αστοχία, σύμφωνα με πόρισμα των αρμόδιων αρχών.

Έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (07/02, τοπική ώρα), αποκλείει τη μηχανική αστοχία ως την αιτία συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του εν λόγω συμβουλίου, Ρόμπερτ Λ. Σάμγουολτ, είπε:

«Οι ερευνητές μας έχουν ήδη αναπτύξει ένα σημαντικό αριθμό αποδείξεων σχετικά με τις συνθήκες αυτής της τραγικής σύγκρουσης. Και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την αιτία της, καθώς και όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτήν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε συστάσεις ασφαλείας για να αποτρέψουμε ξανά δυστυχήματα όπως αυτό».

Σύμφωνα με την έκθεση, και οι δύο στροβιλοκινητήρες του ελικοπτέρου Pratt & Whitney PT6B-36A «δεν έδειξαν καμιά ένδειξη ασυνεπούς ή καταστροφικής εσωτερικής αποτυχίας» ύστερα από ενδελεχή διερεύνηση του εξοπλισμού. Επισημαίνεται, δε, ότι «ολόκληρη η ατράκτου και οι δύο κινητήρες τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά τη σύγκρουση».

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις εστίασαν σε ενδεχόμενο μηχανικής αστοχίας, ο Κουρτ Ντιτζ που είναι πρώην πιλότος, ανέφερε στους «LA Times» ότι η μηχανική αστοχία είναι απίθανη, καθώς τα Sikorsky S-76B ακολουθούν «ένα πολύ καλό πρόγραμμα συντήρησης». Ο ίδιος, πάντως, επέμεινε πως η αιτία του δυστυχήματος ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Πάντως, από τις πληροφορίες που παρέχονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε φωτογραφίες από μόνιμους κατοίκους, τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ φαίνεται να αποκαλύπτουν ότι η βαριά ομίχλη κατέστησε δυσμενείς τις συνθήκες ως προς το εν λόγω ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Κόμπι Μπράιαντ: Στις 24 Φεβρουαρίου στο γήπεδο των Lakers η κηδεία του «Black Mamba»

Θέμα:
Κόμπε Μπράιαντ (63)
Tags:
ΗΠΑ, Κόμπι Μπράιαντ, συντριβή ελικοπτέρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK