03:58 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τέντ Κρουζ,  τον Μάρκο Ρούμπιο, τον Τομ Κότον και Μάρσα Μπλακμπερν, είναι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους που ζητούν τη διαγραφή ανώτατων αξιωματούχων του Ιράν από το Twitter.

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ζητώντας του να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του ιρανικού ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Τέντ Κρουζ,  τον Μάρκο Ρούμπιο, τον Τομ Κότον και τη Μάρσα Μπλακμπερν, που είναι όλοι γνωστοί για τη σκληρή τους στάση απέναντι στο Ιράν.

Οι γερουσιαστές παραπέμπουν στην επιστολή τους σε εκτελεστικό διάταγμα που υπογράφηκε τον περασμένο χρόνο από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που προβλέπει επιβολή κυρώσεων στον Χαμενέι και σε όσους ενεργούν για λογαριασμό του, κάτι που, όπως υποστηρίζουν απαγορεύει στο Twitter να παρέχει υπηρεσίες στον Χαμενέι και τον Ζαρίφ.

Κατηγορούν τον Χαμενεΐ ότι είναι  ο «ηγέτης του κορυφαίου χορηγού τρομοκρατίας στον κόσμο, ο οποίος ήταν άμεσα υπεύθυνος για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών πολιτών», επιμένοντας ότι αυτός και «όλες οι αμερικανικές εταιρείες που του παρέχουν βοήθεια υπόκεινται εξ ολοκλήρου στους αμερικανικούς νόμους περί κυρώσεων».

Παρά τη σχετική διάταξη της κυβέρνησης Ομπάμα που απαλλάσσει ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στο Ιράν, ο Χαμενέι και ο Ζαρίφ δεν απολαμβάνουν τέτοιας προστασίας, σύμφωνα με τους γερουσιαστές

«Παρόλο που το Twitter γνωρίζει αυτούς τους λογαριασμούς και τους δεσμούς τους με το ιρανικό καθεστώς, «συνεχίζει να τους παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου», σημείωσαν οι γερουσιαστές, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αξιόποινη πράξη».

Το Twitter δεν έχει σχολιάσει ακόμα το θέμα.

Ενώ το κοινωνικό δίκτυο μπλοκάρει τους λογαριασμούς που ανήκουν ή συνδέονται άμεσα με ομάδες που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν ασκεί παρόμοια πολιτική με όσους βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών.

Tags:
Twitter, Ιράν, ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK