08:46 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
0 0 0
Βρείτε μας

Ιρακινός πολιτικός γνωστοποίησε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται από 15 στρατιωτικές βάσεις του Ιράκ, εγκαταλείποντας τη χώρα.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται από τη χώρα, όπως επιβεβαίωσε ο Αλί αλ-Καμενί, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ασφάλεια και την Άμυνα του Ιράκ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Baghdad Today», ο Ιρακινός πολιτικός υποστήριξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση αποχώρησης από 15 στρατιωτικές βάσεις, εγκαταλείποντας τη χώρα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Ουάσιγκτον επιμένει στη μεταφορά δυνάμεων στις στρατιωτικές βάσεις του «Ayn al-Asad» και του «Erbil». Όμως, το ιρακινό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να αντιτίθεται σ’ αυτό.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2020, οι βουλευτές του Ιράκ ενέκριναν μη δεσμευτικό ψήφισμα για την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, μετά την αμερικανική επιχείρηση για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Αν και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, ο αρμόδιος υπουργός, Μάικ Πομπέο – τρεις ημέρες αργότερα – δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης των αμερικανικών δυνάμεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, αποκάλυψε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα σταθμεύουν «για πάντα» στη χώρα της Ασίας, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει πότε αυτά θα αποχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεντάγωνο: Εγκεφαλικά τραύματα στρατιωτών από τις επιθέσεις του Ιράκ σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (191)
Tags:
Μάικ Πομπέο, Κασέμ Σολεϊμανί, Μαρκ Έσπερ, αμερικανικός στρατός, στρατιωτική βάση, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK