22:15 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τεσσάρων μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας, με την κατηγορία της παραβίασης των ηλεκτρονικών συστημάτων της Equifax.

Κατηγορίες εναντίον τεσσάρων μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας απήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι τέσσερις Κινέζοι στρατιώτες κατηγορούνται για τη φερόμενη επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της Equifax, και ήδη καταζητούνται από το FBI.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γουίλιαμ Μπαρ, χαρακτήρισε την επίθεση των χάκερς ως «μία από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων στην ιστορία».

«Πρόκειται για μία συνειδητή εισβολή στις ιδιωτικές πληροφορίες του αμερικανικού λαού. Υπενθυμίζουμε στην κινεζική κυβέρνηση ότι έχουμε την ικανότητα να ξεσκεπάσουμε την ανωνυμία και να εντοπίσουμε τους χάκερς που έδρασαν επανειλημμένως εναντίον μας».

Η διαδικτυακή επίθεση έλαβε χώρα το 2017 και επηρέασε περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες.

Η Equifax αποτελεί αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην παροχή πιστώσεων, διατηρώντας αρχείο με τις πληροφορίες εκατομμυρίων δανειοληπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κυβερνοπόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας: Είμαστε ασφαλείς απέναντι στους Τούρκους χάκερς;

Tags:
Δικαιοσύνη, υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, προσωπικά δεδομένα, διαρροή, κινεζικός στρατός, Κίνα, ΗΠΑ, χάκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK