16:50 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αποφάσισε τον τερματισμό της συμφωνίας συνεργασίας με τον αμερικανικό στρατό, θέτοντας τέλος στην ισχύ του Συμφώνου Επισκεπτόμενων Δυνάμεων.

Τον τερματισμό της συμφωνίας συνεργασίας με τον αμερικανικό στρατό αποφάσισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ήρθε η ώρα να βασιστούμε στον εαυτό μας. Θα ενισχύσουμε την άμυνά μας και δεν θα βασιζόμαστε σε καμία άλλη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβαδόρ Πανέλο.

Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Φιλιππίνων αφορά το Σύμφωνο Επισκεπτόμενων Δυνάμεων – γνωστό και ως VFA – το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην ασιατική χώρα.

Η επίμαχη συμφωνία τέθηκε σε ισχύ την 27η Μαΐου του 1999.

Ο Ντουτέρτε έχει επανειλημμένως επικρίνει την Ουάσιγκτον, η οποία αντιδράει στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει ο ίδιος απέναντι στα ναρκωτικά.

Έχει ξεκαθαρίσει δε, ότι οι Φιλιππίνες δεν χρειάζονται την παρέμβαση καμίας χώρας του εξωτερικού, απορρίπτοντας παράλληλα τις κατηγορίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ντουτέρτε δίνει χρήματα για εγκληματίες - ζωντανούς ή νεκρούς - που αφέθηκαν ελεύθεροι κατά λάθος

Tags:
αμυντική συνεργασία, συμφωνία, στρατός, αμερικανικός στρατός, Αμερικανικός στρατός, Φιλιππίνες, Ροντρίγκο Ντουτέρτε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK