10:21 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι η NASA ενδιαφέρεται για την αγορά μιας ή δύο θέσεων στις επόμενες πτήσεις του Soyuz στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και, μάλιστα, διαπραγματεύεται γι' αυτές, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του οργανισμού.

Αξιωματούχος της NASA αποκάλυψε ότι η NASA διαπραγματεύονται την αγορά μιας ή δύο θέσεων στις επερχόμενες πτήσεις του Soyuz στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προκειμένου να διατηρήσουν την παρουσία τους εκεί.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος Δημόσιων Υποθέσεων του Διαστημικού Κέντρου της NASA, Νταν Χουότ, ανέφερε:

«Η NASA σκοπεύει να αγοράσει μία ή δύο επιπλέον θέσεις στο Soyuz για να εξασφαλίσει τη συνεχή παρουσία των ΗΠΑ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό». Ο εκπρόσωπος είπε ότι η διαπραγματευόμενη συμφωνία ανταποκρίνεται στις συστάσεις των συμβουλευτικών επιτροπών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης, και αποσκοπεί στην παροχή πρόσθετης δυνατότητας υποστήριξης σε περίπτωση καθυστέρησης των πτήσεων των ΗΠΑ.

Τα σχόλια του εκπροσώπου της NASA έρχονται ύστερα από εκείνα του διοικητή της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, την περασμένη Πέμπτη (13/02), ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεση του αμερικανικού οργανισμού.

Η τελευταία θέση που έχει αγοράσει η NASA σε ένα Soyuz είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί από τον αστροναύτη Chris Cassidy τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik, η εαρινή εκτόξευση προγραμματίζεται για τις 9 Απριλίου και η φθινοπωρινή για τις 14 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ιράν ετοιμάζει διαστημικές κάψουλες για να στείλει άνθρωπο στο διάστημα

Tags:
Soyuz, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, NASA, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK