ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Βλέπουμε ότι οι Ρώσοι και οι Τούρκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην εκδήλωση πιο εκτεταμένων συγκρούσεων στην περιοχή» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι πολύ κοντά σε μια πιο σφοδρή σύγκρουση στην Ιντλίμπ της Συρία και ελπίζουν πως αυτό το σενάριο θα αποφευχθεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Βλέπουμε ότι οι Ρώσοι και οι Τούρκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην εκδήλωση πιο εκτεταμένων συγκρούσεων στην περιοχή. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουν να βρουν μια λύση και να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα» επεσήμανε ο Χόφμαν σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στις αρχές της Συρίας για να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ, ενώ στη συνέχεια, δεν διευκρίνισε αν οι ΗΠΑ είναι σε επαφές με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τον Δεκέμβριο, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ξεκίνησαν μια επίθεση για την ανάκτηση των περιοχών γύρω από την επαρχία της Ιντλίμπ, του τελευταίου οχυρού των τρομοκρατών στη χώρα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 900.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας από την 1η Δεκεμβρίου.

Tags:
σύγκρουση, Ιντλίμπ, ΗΠΑ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK