02:26 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η έρευνα που είχε γίνει από τον Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία ανάμεσα στη Ρωσία και το επιτελείο του τότε υποψηφίου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Για απόπειρα παρέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 «για να επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Τραμπ», κάνουν λόγο οι New York Times, επικαλούμενοι αρκετές ανώνυμες πηγές.

Οι ισχυρισμοί έγιναν από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στην ενημέρωση της Επιτροπής Πληροφοριών στις 13 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία για ανάμειξη τόσο στις προκριματικές των Δημοκρατικών για το 2020 όσο και στις γενικές εκλογές.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι μέρος των φερόμενων προσπαθειών της Ρωσίας για παρεμβάσεις στις εκλογές είναι το να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα και να χρησιμοποιήσει «επιθέσεις με ransomware για να βλάψει ή να παρεμποδίσει τα συστήματα ψηφοφορίας ή τις βάσεις δεδομένων εγγραφής των ψηφοφόρων».

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι σύμμαχοι του Τραμπ απέρριψαν τους ισχυρισμούς «υποστηρίζοντας ότι ήταν σκληρός με τη Ρωσία και ενίσχυε την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Τόσο το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όσο και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, λίγο μετά την ενημέρωση, ο Τραμπ επέκρινε τον απερχόμενο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζόσεφ Μαγκουάιρ, που επέτρεψε της συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο Τραμπ επεσήμανε συγκεκριμένα το γεγονός ότι στην ενημέρωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Άνταμ Σιφ, ο οποίος συμμετείχε στις διαδικασίες αποπομπής του Τραμπ.

Τη συγκέντρωση της 13ης Φεβρουαρίου ακολούθησε η ανακοίνωση του Τραμπ ότι αντικατέστησε τον Μαγκουάιρ με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ. Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ισχυρίστηκαν ότι ο συγχρονισμός ήταν καθαρά τυχαίος.

Οι νέες κατηγορίες που αφορούν τις εκλογές έρχονται καιρό αφότου ο ειδικός ανακριτής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μιούλερ , επιβεβαίωσε σε έκθεση τον Απρίλιο του 2019 ότι δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία συμπαιγνίας μεταξύ της Ρωσίας και του επιτελείου του Τραμπ στις προηγούμενες εκλογές

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, ενώ ο Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK