19:04 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (30)
0 01
Βρείτε μας

Δύο γερουσιαστές των Δημοκρατικών, με επιστολή τους που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα προς τους Μάικ Πομπέο και Στίβεν Μνούτσιν, προτρέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία στον απόηχο δημοσιευμάτων για υποτιθέμενη ανάμειξη της Μόσχας στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Με επιστολή τους, δύο γερουσιαστές των Δημοκρατικών, οι Τσακ Σούμερ και Σέροντ Μπράουν, προτρέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία στον απόηχο δημοσιευμάτων για υποτιθέμενη ανάμειξη της Μόσχας στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, το εξής:

«Σας παροτρύνουμε να επιβάλετε άμεσα και σθεναρά κυρώσεις στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε κάθε ρωσικό παράγοντα που είναι αποφασισμένος να είναι υπεύθυνος για μια τέτοια παρέμβαση και σε όσους ενεργούν εξ ονόματός τους ή παρέχοντας υλική ή οικονομική υποστήριξη για αυτές τις προσπάθειες παρεμβολών στις εκλογές».

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές και τις έχει χαρακτηρίσει ως «αβάσιμες».

Οι δύο γερουσιαστές υποστηρίζουν πως οι κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν, μεταξύ άλλων, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί επισημαίνουν πως το Κογκρέσο έχει παράσχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ευρεία γκάμα εργαλείων μέσω του νόμου CAATSA, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2017.

Η Wall Street Journal ανέφερε, τη Δευτέρα (24/02), ότι το Facebook δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει ισχυρισμούς πως η Ρωσία εμπλέκεται σε οποιαδήποτε μη νόμιμη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προς την ψηφοφορία του 2020.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η εταιρεία εξέτασε ισχυρισμό ανεξάρτητου ερευνητή σχετικά με ύποπτο περιεχόμενο για την υποστήριξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (30)
Tags:
προεδρικές εκλογές, κυρώσεις, Δημοκρατικό Κόμμα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK