00:36 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε, την Τρίτη (26/02), το Σαν Φράνσισκο, η δήμαρχος της πόλης, Λόντον Μπριντ, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού αν και -όπως είπε- δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα εκεί μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Λόντον Μπριντ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ίδια ανέφερε την Τρίτη (25/02):

«Με τη συνεχή άνοδο του κοροναϊού σε όλο τον κόσμο, πρέπει να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για να είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να αναλάβουμε επίσημη δράση, γι' αυτό σήμερα προωθούμε ενεργά ένα βήμα για να ενισχύσουμε την ετοιμότητά μας για τι μπορεί να προκύψει με την κήρυξη μιας τοπικής έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό».

Παρ' όλα αυτά, η δήμαρχος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στην πόλη.

Ο Γκραντ Κόλφαξ, διοικητής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο, είπε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα η πόλη να έχει τελικά περιπτώσεις κορωνοϊού λόγω των πολλών ταξιδιών μεταξύ της πόλης και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Δρ. Αν Σούτσατ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, υποστήριξε πως ο κίνδυνος για τον κορονοϊό παραμένει χαμηλός για τις ΗΠΑ, αλλά διευκρίνισε πως παραμένει άγνωστο πότε θα εκδηλωθεί πανδημία και πόσοι θα προσβληθούν.

Μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 53 και ο συνολικός αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 80.000 σε όλο τον κόσμο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ΗΠΑ, κορονοϊός, Σαν Φρανσίσκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK