19:03 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η μπίρα Corona φαίνεται πως φοβίζει το 68% των Αμερικανών, σύμφωνα με έρευνα, καθώς έχει παρόμοιο όνομα με τον κορονοϊό COVID-19, που έχει φτάσει σε τουλάχιστον 58 χώρες.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού ανά τον κόσμο έχει επηρεάσει και τις πωλήσεις της μπίρας Corona, καθώς το 38% των Αμερικανών δήλωσε πως δεν θα αγόραζε το εν λόγω ποτό «σε καμιά περίπτωση», όπως φάνηκε σε σχετική έρευνα.

Επίσης, το 14% των ερωτηθέντων είπε πως θα παράγγελνε την μπίρα δημοσίως και το 16% δεν γνωρίζει ακόμα αν η Corona σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το YouGov, στα τέλη Φεβρουαρίου, βρήκε τον «βαθμό απήχησης» της Corona -ένα μέτρο για το εάν οι καταναλωτές θεωρούν το εμπορικό σήμα θετικό ή αρνητικό- έπεσε από ποσοστό που ξεπερνούσε το 75% σε μόλις 51%.

Το μέγεθος του δείγματος της δημοσκόπησης ανήλθε σε 357 Αμερικανούς ενήλικες με γνώμονα τη μάρκα μπίρας Corona εντός ενός εναλλασσόμενου μέσου όρου τεσσάρων εβδομάδων. 

Η εταιρεία Constellation Brands, που έχει τα δικαιώματα παραγωγής και διανομής της μπίρας, υποστήριξε ότι η Corona δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό και εκπρόσωπός της, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι «οι πωλήσεις του ποτού παραμένουν ισχυρές».

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Πάντως, η εν λόγω έρευνα προκάλεσε ποικίλο σχολιασμό στο Twitter, με τους χρήστες μεταξύ άλλων να... ανησυχούν για το 38% των ερωτηθέντων, δεν θα αγόραζε το εν λόγω ποτό «σε καμιά περίπτωση».

Άλλοι έδωσαν ακόμα και πολιτική χροιά στη δημοσκόπηση.

​Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Γουχάν και έκτοτε έχει μολύνει περισσότερους από 87.000 ανθρώπους σε τουλάχιστον 58 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK