ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμα ένας άνθρωπος κατέληξε στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό αυξάνοντας, έτσι, τον αριθμό των νεκρών στους 11 σε όλη τη χώρα - ήταν, όμως, η πρώτη τέτοια περίπτωση στην Καλιφόρνια.

Οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό COVID-19 την Τετάρτη (04/03) και έτσι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 11 πια.

Η Δρ. Έιμι Σίσον, αξιωματούχος Υγείας, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι ο εν λόγω θάνατος αποτελεί στιγμή-ορόσημο κατά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος.

Η ίδια δήλωσε ότι ο νεκρός ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας στο ιατρικό κέντρο Kaiser Permanente Roseville, βόρεια της πρωτεύουσας του Σακραμέντο.

Δέκα εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη μονάδα και πέντε ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης μπήκαν σε απομόνωση μετά την έκθεση στον ασθενή αλλά, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δεν έχουν ακόμα δείξει συμπτώματα μόλυνσης.

Με βάση τα δεδομένα του Johns Hopkins University, περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην Καλιφόρνια και 138 σε όλη τη χώρα έχουν διαγνωσθεί με τον κορονοϊό.

Ακόμα περισσότερα κρούσματα στην Ουάσινγκτον

Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων κορονοϊού αυξήθηκε την Τετάρτη σε 39, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην περιοχή Puget Sound. 

Ο κυβερνήτης, Τζέι Ίνσλι, έχει δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η δήμαρχος του Seattle, Τζένι Ντάρκαν, εξέδωσε μια κήρυξη αστικής έκτακτης ανάγκης, παρόλο που οι τοπικοί υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένη τοπική μετάδοση, ανέφερε η θυγατρική της CBS, KIRO. Τα σχολεία στα δυτικά τμήματα της Πολιτείας κλείνουν για καθαρισμό, μερικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναφερθεί 95.000 κρούσματα, με 51.100 ανθρώπους να έχουν αναρρώσει και άλλους 3.252 να έχουν πεθάνει από την ασθένεια, που εντοπίστηκε στην πόλη Γουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ασθένεια έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 3,4%.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΗΠΑ, νεκροί, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK