ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε «κρατικούς φορείς» που τις χειραγωγούν, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ που εκδόθηκε τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως πίσω από τις πτωτικές τιμές στο πετρέλαιο βρίσκονται «κρατικοί φορείς», όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, Σέιλιν Χάινς.

Συγκεκριμένα, η Χάινς ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα):

«Η διοίκηση Τραμπ παρακολουθεί στενά το συμπέρασμα από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ της περασμένης εβδομάδας για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου. Αυτές οι προσπάθειες κρατικών φορέων να χειραγωγούν και να καταπνίγουν τις αγορές πετρελαίου ενισχύουν τη σημασία του ρόλου των ΗΠΑ ως αξιόπιστου προμηθευτή ενέργειας σε εταίρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, μπορούν και θα αντέξουν αυτήν την αστάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός COVID-19 έχει επηρεάσει και τις τιμές του πετρελαίου και έτσι, τη Δευτέρα (10/03), τα συμβόλαια πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 25%. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία για την αστάθεια στις τιμές του πετρελαίου, γράφοντας στο Twitter το εξής:

«Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία διαπληκτίζονται για την τιμή και τη ροή του πετρελαίου. Αυτό, και οι ψευδείς ειδήσεις, είναι οι λόγοι για την πτώση της αγοράς».

​Μάλιστα, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκαναν «βουτιά» πάνω από 2.000 μονάδες τη Δευτέρα (09/03), στη σκιά της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Tags:
τιμές, αργό πετρέλαιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK