ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέτρα όπως η αμειβόμενη άδεια ασθενείας, οι περικοπές φόρου μισθωτών υπηρεσιών και τα δάνεια για επιχειρήσεις πρόκειται να συζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη (10/03), όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο.

Τη λήψη οικονομικών μέτρων θα διερευνήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λόγω του κορονοϊού όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο που έγινε τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα).

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αύριο [σ.σ. Τρίτη] με τη Γερουσία, πρόκειται να συναντηθούμε με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Μιτς ΜακΚόνελ, τον καθένα, και να συζητήσουμε για πιθανή μείωση ή ανακούφιση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Θα μιλήσουμε, επίσης, για τους ωρομίσθιους που λαμβάνουν βοήθεια ώστε να είναι σε θέση να μην χάσουν ποτέ τον έλεγχο των αποδοχών τους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα συναντηθεί με τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων ώστε να αναζητηθούν δάνεια για εκείνες που επηρεάστηκαν του κορονοϊού COVID-19. Επίσης, όπως είπε, θα συνεργαστεί με αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες, καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες για να διευθετήσουν την κατάσταση.

Ο Τραμπ θα συναντηθεί, επίσης, με στελέχη νοσοκομείων και με εκείνα από τον τομέα της ασφάλισης υγείας αυτή την εβδομάδα. 

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην ενημέρωση ότι έχει καθημερινές συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, και συζητούν την τρέχουσα κατάσταση.

Άλλωστε, ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να παρέχει όλη την υποστήριξη που απαιτείται για τη διατήρηση της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε ο Μνούτσιν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος θα έχει συνάντηση με στελέχη τραπεζών μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσουν τι μπορούν να κάνουν ούτως ώστε να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις εν μέσω της νέας εξάπλωση του κορονοϊού. 

Ακόμα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο Τραμπ έχει ελεγχθεί για τον κορονοϊό ύστερα από την επαφή του με δύο συναδέλφους που εκτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο διαγνώστηκε με την ασθένεια.

Οι ΗΠΑ έχουν 605 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού -συμπεριλαμβανομένων 22 θανάτων- σύμφωνα με το πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ντόναλντ Τουσκ, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK