ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, παρά το ότι ήρθε σε επαφή με δύο άτομα, τα οποία φέρεται να εκτέθηκαν σε άνθρωπο που βρέθηκε θετικός στην ασθένεια.

Το ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για τον κορονοϊό COVID-19, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα).

Ο Τραμπ φέρεται να ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα ως προληπτικό μέτρο μιας και εκείνοι είχαν εκτεθεί σε άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό COVID-19.

Στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, το εξής:

«Ο Πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον κορονοϊό COVID-19 επειδή δεν είχε παρατεταμένη στενή επαφή με κανένα γνωστό επιβεβαιωμένο ασθενή με COVID-19, ούτε είχε συμπτώματα. Ο Τραμπ παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και ο γιατρός του θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς».

Ο Αμερικανός νομοθέτης, Ματ Γκάετζ, έκανε μια ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα), λίγες μόνο ώρες αφότου πέταξε στο Air Force One με τον Τραμπ, από τη Φλόριντα στην Ουάσινγκτον, και είπε ότι θα τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα ύστερα από επαφή με ένα άτομο, το οποίο που είχε βρεθεί θετικό για τον κορονοϊό, στην εκδήλωση CPAC 11. 

Αντίστοιχα, ο νομοθέτης. Νταγκ Κόλις, έκανε παρόμοια ανακοίνωση, τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα). αφού αναγνώρισε ότι είχε εκτεθεί στο ίδιο άτομο που είχε διαγνωστεί με τον κορονοϊό COVID, στην εκδήλωση CPAC 11.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα (09/03, τοπική ώρα), ο Αμερικανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν 546 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του κορονοϊού στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι 22 είχαν πεθάνει λόγω της μόλυνσης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK