ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο νέος κορονοϊός είναι δέκα φορές πιο φονικός από την εποχική γρίπη, δήλωσε ο υπεύθυνος του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Άντονι Φαούτσι την Πέμπτη.

«Ο κορονοϊός είναι δέκα φορές φονικότερος από την εποχική γρίπη. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν», ανέφερε ο Φαούτσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι: «αν δεν λάβουμε δράση τώρα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν δραματικά».

Η Κίνα παραμένει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με πάνω από 80.000 κρούσματα και 3.000 θανάτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από τον Covid-2019 αριθμούν σε 4.300, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 121.500 - σε πάνω από 118 χώρες.

Ωστόσο, ο ιός εξαπλώνεται ταχέως και στην Ευρώπη, ιδίως στην Ιταλία, όπου ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε την Τρίτη στους 631.

Σημειώνεται πως στην ίδια διαπίστωση για τη φονικότητα του COVID-19 έχει προβεί και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αναφέροντας πως το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ακόμη πως οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό την Τετάρτη (04/03) και έτσι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 11 πια.

Με βάση τα δεδομένα του Johns Hopkins University, περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην Καλιφόρνια και 138 σε όλη τη χώρα έχουν διαγνωσθεί με τον κορονοϊό.

Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων κορονοϊού αυξήθηκε την Τετάρτη σε 39, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην περιοχή Puget Sound. 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΗΠΑ, νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK