20:17 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ, όπως διαβεβαίωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν, δήλωσε στο Ίδρυμα Heritage την Τετάρτη, ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα για να εκτονώσουν τις εντάσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, παρά τις εκκλήσεις για κάτι τέτοιο.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ιντλίμπ, αλλά δεν πρόκειται να επιστρατεύσουμε την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία μας ανάμεσα με τις ρωσικές, συριακές, ιρανικές και τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας» ανέφερε ο Ο' Μπράιεν και πρόσθεσε πως: «δεν πρόκειται να "ρίξουμε" αμερικανικά στρατεύματα σε αυτό το σημείο».

Αντ 'αυτού, ο Ο' Μπράιεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Τουρκία στο μέτωπο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω της παροχής βοήθειας τους πρόσφυγες.

Ακόμη, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στρατιωτικά παρόντες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Συρίας για την υποστήριξη των Κούρδων και του γειτονικού Ισραήλ όπως και Ιορδανίας, ενώ πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι κάνουμε πολλά στη Συρία».

Ερντογάν: Δεν θα διαστάσουμε να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο ισχυρές στρατιωτικές δράσεις στην Ιντλίμπ

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση της χώρας νωρίτερα σήμερα, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία θα υιοθετήσει πιο «σκληρή δράση» στην Ιντλίμπ αν παραβιαστεί η εκεχειρία.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αρχίσει μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε με τη Ρωσία, και ότι για την Τουρκία προτεραιότητα έχει η ασφάλεια 12 παρατηρητηρίων που έχει δημιουργήσει στην περιοχή.

Τα σημερινά σχόλια επιβεβαιώνουν τα όσα είπε ο Ερντογάν το περασμένο Σαββατοκύριακο να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον όσων παραβιάζουν τη συμφωνία.

Tags:
Τουρκία, Ρωσία, Ιντλίμπ, Συρία, στρατεύματα, αμερικανικός στρατός, αμερικανική βάση, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK