ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από τον Covid-19 αριθμούν σε 4.300, ενώ τα κρούσματα σύμφωνα με τον ΠΟΥ ξεπερνούν τα 118.000 - σε πάνω από 114 χώρες.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ανέρχεται πλέον στους 212, καθώς επιβεβαιώθηκαν 39 νέα κρούσματα, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Όπως αναλυτικά εξήγησε ο κ. Κουόμο, 13 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Γουεσττσέστερ, 12 στην πόλη της Νέας Υόρκης, εννιά στην Κομητεία Νασάου, έξι στο Ρόκλαντ, πέντε στο Σάφολκ, δύο στη Σαρατόγκα και ένα στο Όλστερ.

Μέχρι την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Νέα Υόρκη ήταν 173.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ακόμη πως οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό την Τετάρτη (04/03) και έτσι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 11 πια.

Με βάση τα δεδομένα του Johns Hopkins University, περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην Καλιφόρνια και 138 σε όλη τη χώρα έχουν διαγνωσθεί με τον κορονοϊό.

Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων κορονοϊού αυξήθηκε την Τετάρτη σε 39, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην περιοχή Puget Sound. 

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία

Πανδημία χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη φονική νόσο Covid-19.

Νέο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ για τον νέο κορονοϊό, κάνοντας για πρώτη φορά λόγο για πανδημία, με τον αριθμό των κρουσμάτων εκτός Κίνας να αυξάνεται κατά 13 φορές μέσα δύο εβδομάδες και τις χώρες που έχουν πληγεί να τριπλασιάζονται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Ο ΠΟΥ αξιολογεί την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο και ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα επίπεδα διάδοσης όσο και για τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ως εκ τούτου, κάναμε την εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία» πρόσθεσε.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK