08:53 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σχέδιο διάρκειας ενός μήνα για τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό COVID-19, όπως η Καλιφόρνια και η Ουάσινγκτον, μελετάται σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/03) πως ο Λευκός Οίκος αναζητά πλάνο διάρκειας τριάντα ημερών για την Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον, αλλά και για τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό COVID-19.

Τα μέτρα που συζητήθηκαν με την ειδική task force που συγκροτήθηκε υπό τον Πενς, περιλαμβάνουν τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους σε σχολεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, κοινωνική αποστασιοποίηση στα γηροκομεία και βιντεοσκοπημένες τελετές στους ναούς.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε:

«Αυτές οι συστάσεις περιγράφουν μια προσέγγιση ολόκληρης της κοινότητας για την άμεση ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του κορονοϊού στις πόλεις αυτές».

Το σχέδιο θα απευθυνόταν αρχικά στην κοινότητα του Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και της κομητείας της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. 

Άλλωστε, στη Σάντα Κλάρα επιβεβαιώθηκα 34 μολύνσεις από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με μια τοπική ιστοσελίδα και στην κομητεία απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ανθρώπων για τρεις εβδομάδες.

Η Πολιτεία της Ουάσιγκτον θέσπισε παρόμοιους περιορισμούς στα δημόσια γεγονότα, αφού έως την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 268 περιπτώσεις και 24 θάνατοι, οι οποίοι συνδέονται περισσότερο με γηροκομεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Τζέι Ίνσλι.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ουάσινγκτον, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, κορονοϊός, Μάικ Πενς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK