19:50 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μίριελ Μπόουζερ, κήρυξε την Τετάρτη (11/03) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αμερικανική πρωτεύουσα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Η πόλη της Ουάσινγκτον κηρύχθηκε την Τετάρτη (11/03, τοπική ώρα) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 στην περιοχή. 

Έτσι, η δήμαρχος της Πολιτείας, Μίριελ Μπόουζερ, είπε:

«Σήμερα θα ήθελα να ανακοινώσω ότι δηλώνω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας την Ουάσιγκτον. Αυτή είναι μια διοικητική ενέργεια σε μεγάλο βαθμό. Θα μου δώσει μεγαλύτερη εξουσία να εφαρμόσω και να χρηματοδοτήσω τα μέτρα που χρειαζόμαστε για να παρακολουθήσουμε τον κορονοϊό COVID-19 στην κοινότητά μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την Τετάρτη (11/03) κατάσταση πανδημίας για τον κορονοϊό, με τον γενικό διευθυντή να δηλώνει:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων εκτός Κίνας έχει αυξηθεί δεκατρείς φορές και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί, έχει τριπλασιαστεί. Τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των περιπτώσεων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των χωρών που θα πληγούν, να αυξάνονται. Ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα τρομακτικά επίπεδα εξάπλωσης και τη σοβαρότητα όσο και για τα τρομακτικά επίπεδα αδράνειας».

Μάλιστα, ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε την επεξεργασία σχεδίου διάρκειας τριάντα ημερών για όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό με διάφορα μέτρα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK