19:25 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό για τον κορονοϊό COVID-19, την Τετάρτη (11/03, τοπική ώρα), ανακοίνωσε την αναστολή των ταξιδιών από την Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες - πλην του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την αναστολή των ταξιδιών στην Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες -πλην του Ηνωμένου Βασιλείου- ανακοίνωσε, την Τετάρτη (11/03, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο διαγγέλματός του προς τον αμερικανικό λαό για τον κορονοϊό COVID-19.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή (13/03) και ο Τραμπ ανέφερε:

«Έπειτα από διαβούλευση με τους κορυφαίους κυβερνητικούς επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, αποφάσισα να αναλάβω πολλές ισχυρές αλλά απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ευημερίας όλων των Αμερικανών.Για να μην εισέλθουν νέες περιπτώσεις θα αναστείλουμε όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα «επανεκτιμήσουν» τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που η κυβέρνησή του είχε επιβάλει προηγουμένως στην Κίνα και τη Νότια Κορέα, μια χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, καθώς η κατάσταση βελτιώνεται εκεί. 

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 1.200, με τουλάχιστον 37 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύνολο 4.291 θανάτων παγκοσμίως, οι περισσότεροι από τους οποίους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου προήλθε ο κορονοϊός.

Έως την Τετάρτη (11/03), ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 42 αμερικανικές Πολιτείες, όπως η Ουάσινγκτον (366 περιπτώσεις), η Νέα Υόρκη (216 περιπτώσεις) και η Καλιφόρνια (133).

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), την Τετάρτη (11/03), κήρυξε κατάσταση πανδημίας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
διάγγελμα, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK