20:44 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι δεν επηρεάζονται τα ευρωπαϊκά αγαθά από την αναστολή των ταξιδιών προς τις ΗΠΑ από τη Γηραιά Ήπειρο διευκρίνισε την Τετάρτη (11/03, τοπική ώρα) ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το διάγγελμά του για τον κορονοϊό COVID-19

Ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε, την Τετάρτη (11/03, τοπική ώρα), πως η αναστολή των ταξιδιών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για τριάντα ημέρες λόγω του κορονοϊού COVID-19 δεν επηρεάζει τα αγαθά που προέρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο Twitter:

«Πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες και τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι το εμπόριο δεν θα επηρεαστεί σε καμία περίπτωση από τον περιορισμό των ταξιδιών από την Ευρώπη για 30 ημέρες. Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά».

Ο ίδιος, νωρίτερα, είχε απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό λόγω του κορονοϊού και είχε, μεταξύ άλλων, πει:

«Αυτές οι απαγορεύσεις δεν θα ισχύουν μόνο για το τεράστιο όγκο του εμπορίου και του φορτίου, αλλά για διάφορα άλλα πράγματα, όπως το εγκρίνουμε. Οτιδήποτε έρχεται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ είναι αυτό που συζητάμε».

Αμέσως, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τα λεγόμενα του Τραμπ αφορούν σε ανθρώπους και όχι σε αγαθά και εμπορεύματα.

​Πάντως, οι χρηματαγορές δεν έδειξαν να αντιδρούν θετικά στα όσα είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

​Έτσι, πολλοί χρήστες του διαδικτύου υπέθεσαν ότι αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική δήλωση ούτως ώστε να αποφευχθεί οικονομική πτώση.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, διάγγελμα, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK