09:07 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός COVID-19 ανάγκασε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είπε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (12/03).

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ραγδαίας εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (12/03).

Συγκεκριμένα, ο ντε Μπλάζιο δήλωσε:

«Υπό το πρίσμα αρκετών νέων εξελίξεων είναι πλέον καιρός να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό [ο κορονοϊός] δεν θα τελειώσει σύντομα. Πρόκειται για μια μακροχρόνια μάχη. Είναι μια σκληρή μάχη. Θα χάσουμε κάποιους από τους συμπολίτες μας, το οποίο -δυστυχώς- δεν είναι αναπόφευκτο».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 95 νέες περιπτώσεις κορονοϊού στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 1.000 την επόμενη εβδομάδα. 

Επίσης, ο ντε Μπλάζιο συμπλήρωσε ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη όπως στο Barclays Center, στο Madison Square Garden και στο Radio City Music Hall θα σταματήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων από την Παρασκευή (13/03) και έδωσε εντολή ώστε τα θέατρα στο Μανχάταν να κλείσουν.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ΗΠΑ, Νέα Υόρκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK