ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Εγκαταστάσεις της Καταΐμπ Χεζμπολάχ στο Ιράκ στοχοποίησαν οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη (12/03, τοπική ώρα).

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Πέμπτη (12/03, τοπική ώρα) αμερικανική επίθεση κατά εγκαταστάσεων της Καταΐμπ Χεζμπολάχ στο Ιράκ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται το εξής:

«Νωρίτερα το απόγευμα, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αμυντικές επιθέσεις ακρίβειας κατά των εγκαταστάσεων της Καταΐμπ Χεζμπολάχ (KH) στο Ιράκ. Αυτές οι επιθέσεις στόχευαν κατά πέντε εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων ούτως ώστε να υποβαθμίσουν σημαντικά την ικανότητά τους να διεξάγουν μελλοντικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων συνασπισμού του OIR. Αυτές οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις που περιείχαν όπλα που προορίζονταν κατά αμερικανικών στρατευμάτων και του συνασπισμού».

Νωρίτερα, το δίκτυο FOX ανέφερε πως οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιθέσεις ως αντίποινα για τον θάνατο δύο στρατιωτών και ακόμα ενός ανθρώπου βρετανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια επίθεσης στο στρατόπεδο Τάτζι της Βαγδάτης. 

Το Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του τόνισε, επίσης, ότι η επίθεση της Πέμπτης ήταν «αμυντική, αναλογική και σε άμεση απάντηση» στην απειλή των σιιτικών εξτρεμιστικών ομάδων, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, υποσχέθηκε να συνεχίσει τέτοιες επιθέσεις εάν είναι απαραίτητο.

Ειδικότερα, ο Έσπερ υποστήριξε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχτούν επιθέσεις εναντίον του λαού μας, των συμφερόντων μας ή των συμμάχων μας. Όπως έχουμε δείξει τους τελευταίους μήνες, θα αναλάβουμε οποιαδήποτε ενέργεια για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας στο Ιράκ και στην περιοχή».
Tags:
Ιράκ, ΗΠΑ, επίθεση, Πεντάγωνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK