07:45 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε σαφείς αιχμές προς το FBI, με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης του πρώην σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας, Μίκαελ Φλιν.

Τη χορήγηση χάρης στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μίκαελ Φλιν, κατέστησε πιθανή ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς της υπόθεσης από το FBI.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, άφησε σαφείς αιχμές για τα δημοσιεύματα, τα οποία φέρουν το FBI να έχει «χάσει» όλα τα έγγραφα της υπόθεσης του Φλιν.

​Ο τελευταίος διατέλεσε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ, θέση την οποία διατήρησε έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2017, όταν και παραιτήθηκε για φερόμενες συζητήσεις με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Κατόπιν έρευνας του FBI για το ζήτημα της ευρύτερης «ρωσικής εμπλοκής» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Φλιν δήλωσε ένοχος και παραδέχθηκε ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο διπλωμάτη στις 29 Δεκεμβρίου του 2019, λίγο πριν την ορκωμοσία του Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα, με στόχο τη αποτροπή μίας ρωσικής απάντησης στις αμερικανικές κυρώσεις.

Παρά την παραδοχή, ωστόσο, η δίκη του Φιλ έχει αναβληθεί αρκετές φορές, ενώ ο ίδιος πλέον ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα «εξαπάτησης» από το FBI, προκειμένου να δηλώσει ένοχος.

Tags:
προεδρική εκλογή, προεδρικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές, Ρωσία, FBI, Εθνική Ασφάλεια, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK