20:03 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο πολιτικοί του κόμματος των Δημοκρατικών, είναι και οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι για το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία.

Με άγγιγμα των αγκώνων τους χαιρετήθηκαν ο Μπέρνι Σάντερς και ο Τζο Μπάιντεν, όταν ανέβηκαν στην σκηνή, για το ντιμπέιτ στο οποίο συμμετείχαν, διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών για την υποψηφιότητα του προέδρου των ΗΠΑ.

​Ο Μπέρνι Σάντερς και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι του κόμματος.

Το ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε στα στούντιο του CNN στην πόλη της Ουάσινγκτον, ενώ είναι το πρώτο στο οποίο συμμετείχαν μόνο δύο υποψήφιοι, έχοντας δει ήδη 20 άλλους υποψήφιους του κόμματος να έχουν αποσυρθεί από τον αγώνα για το χρίσμα.

Το δίωρο ντιμπέιτ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αλλά η τοποθεσία μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ένας από τους συντονιστές του ντιμπέιτ, αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει, καθώς είχε έρθει σε επαφή με άτομο που αργότερα διαγνώστηκε πως έπασχε από τον κορονοϊό.

Νεα μηνύματα
 • 04:10

  Η πανδημία του κορονοϊού στον επίλογο

  Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, στον επίλογο τους μίλησαν και πάλι για την πανδημία του κορονοϊού. Όπως είπε ο Μπέρνι Σάντερς, «είναι στιγμή που πρέπει να ξαναδούμε τις ΗΠΑ ως μια χώρα όπου νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο» και «όχι ως μια χώρα απληστίας και διαφθοράς».

  Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι η στιγμή «να ξεκινήσουμε να ακούμε την επιστήμη και πάλι».

 • 04:02

  Ο απολυταρχισμός στην διακυβέρνηση

  Μιλώντας για τον απολυταρχισμό, ο Σάντερς δήλωσε πως οι ΗΠΑ «πρέπει να προχωρήσουν προς τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Οι συντονιστές ζήτησαν να διευκρινίσει αν θα καταδικάσει «δικτατορικά καθεστώτα», επισημαίνοντας πως είχε επαινέσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κούβας, κάτι στο οποίο είχε προχωρήσει και ο πρόεδρος Ομπάμα.

  «Έχω αντισταθεί στον απολυταρχισμό, είτε είναι στην Κούβα, είτε στην Σαουδική Αραβία, είτε στην Κίνα... Αυτά είναι τα επιτεύγματα της ζωής μου» δήλωσε ο Σάντερς.

  Ο Μπάιντεν από την πλευρά του υποστήριξε πως «προσπαθώ να αλλάξω τις πολιτικές της Κούβας» με το να τους κάνει να «ανοιχτούν».

 • 03:40

  Η μεταναστευτική πολιτική και η κλιματική αλλαγή

  Η θεματολογία του ντιμπέιτ συνεχίστηκε με κριτική εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Τραμπ. Όπως είπε ο Τζον Μπάιντεν, θα σταματήσει τις απελάσεις και θα προχωρήσει μόνο στις απελάσεις εγκληματιών.

  Όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, ο Σάντερς υποστήριξε πως η αλλαγή στο ενεργειακό σύστημα πρέπει «να γίνει το συντομότερο δυνατό», ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά το εγχείρημα. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του δήλωσε πως θα επανέλθει στην συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

 • 03:12

  Αποφασισμένοι να υποστηρίξουν όποιον πάρει το χρίσμα

  «Αν ο Μπέρνι θα είναι ο υποψήφιος, όχι μόνο θα τον υποστηρίξω, αλλά θα κάνω και καμπάνια υπερ του... Και πιστεύω πως ο κόσμος που με υποστηρίζει, θα κάνει το ίδιο, επειδή η απειλή για την ύπαρξη των ΗΠΑ, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο Μπάιντεν.

  Ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε με την σειρά του, πως θα υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν αν κερδίσει το χρίσμα.

 • 03:08

  Κριτική του Σάντερς προς τον Μπάιντεν για την Κοινωνική Ασφάλιση

  Μιλώντας για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Μπέρνι Σάντερς προέτρεψε τους ψηφοφόρους να κοιτάξουν ομιλίες του Μπάιντεν στη Γερουσία αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπρόεδρος, που αφορούσαν στην Κοινωνική Ασφάλιση.

  «Ξανά και ξανά έχεις μιλήσει για περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση στη Γερουσία» δήλωσε ο Σάντερς, συμπληρώνοντας πως «μπορεί να έχεις αλλάξει γνώμη» αλλά «αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα». Ο Μπάιντεν αρνήθηκε πως έχει υποστηρίξει περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση.

 • 02:43

  Οικονομία και η μείωση των επιτοκίων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα

  Όπως ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, η αμερικανική οικονομία χρειάζεται «σημαντικό πακέτο διάσωσης» που δεν θα επωφελεί τις επιχειρήσεις.

  Ο Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά του δήλωσε πως οι πλούσιοι είναι πιθανό να υποστούν κάποια φθορά από την κρίση αλλά η πλειοψηφία των Αμερικανών θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα.

 • 02:33

  Τη χρήση στρατού για την πανδημία του κορονοϊού προτείνουν οι δύο υποψήφιοι

  Σύμφωνα με τον Σάντερς «αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η Εθνική Φρουρά, κάτι που νομίζω γίνεται ήδη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αυτό πρέπει να γίνει». Ο Μπαίντεν από την πλευρά του, ο οποίος νωρίτερα παρομοίασε την πανδημία με πόλεμο, δήλωσε πως «θα καλούσα τον στρατό. Τώρα. Είναι εθνική κατάσταση ανάγκης. Θα καλούσα τον στρατό».

 • 02:20

  Με το θέμα του κορονοϊκού ξεκίνησε το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

  Το ντιμπέιτ ξεκίνησε με το «καυτό» θέμα του κορονοϊού, ύστερα από ερώτηση ενός εκ των συντονιστών. Ο Μπάιντεν δήλωσε πως «είναι θέμα μεγαλύτερο από όλους μας. Πρέπει να γίνει εθνικό κάλεσμα και να κινηθούμε όλοι μαζί».

  Ο Σάντερς από την πλευρά του άσκησε κριτική στην αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ προς την πανδημία, λέγοντας πως ο Τραμπ «υποδαυλίζει το έργο των γιατρών και των επιστημόνων που προσπαθούν να βοηθήσουν τον αμερικανικό λαό»

Tags:
προεδρικές εκλογές, εκλογές, Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς, ντιμπέιτ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK