07:53 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Η διοίκηση του Τραμπ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για 15 ημέρες συντονισμένης δράσης από τους Αμερικανούς ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Ο καθένας από εμάς έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στην οποία ανακοίνωσε την έκδοση ενός σχεδίου δράσης 15 ημερών προς τους Αμερικανούς για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού, που έχει ήδη μολύνει περίπου 4.000 Αμερικανούς.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε μετά την επικοινωνία του Τραμπ με ηγέτες των κρατών που συμμετέχουν στο G7 αλλά και με κυβερνήτες των ΗΠΑ.

Ο Άντονι Φαούτσι, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), εξέφρασε την ελπίδα του πως ο λαός των ΗΠΑ θα συμμορφωθεί με το σχέδιο δράσης του Τραμπ.

​Ακόμη, όπως αναφέρεται, ορισμένα από τα στοιχεία στο σχέδιο δράσης του Τραμπ, περιλαμβάνουν τη διαμονή κατ' οίκων των ανθρώπων ηλικιωμένων ανθρώπων και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, τονίστηκε πως πρέπει να αποφεύγονται οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περισσότερων των 10 ατόμων, ενώ οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν μακριά από μπαρ, εστιατόρια και δικαστήρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι το εμβόλιο για τον COVID-19 έχει εισέλθει σε κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης και ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει η κατάσταση με τον κορονοϊό, ανέφερε πως: «κάποιοι λένε τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο», ενώ τόνισε πως όταν τελειώσει αυτή η κρίση «θα έχουμε μια μεγάλη γιορτή όλοι μαζί».

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο ιός «δεν είναι υπό έλεγχο σε κανένα μέρος του κόσμου αυτή τη στιγμή».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα χρήσης του Σώματος των Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ για να κατασκευάσει νοσοκομεία παρόμοια με εκείνες που έκανε η Κίνα στην επαρχία Χουμπέι, ο Τραμπ σχολίασε πως «ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί», αλλά σημείωσε ότι η διοίκηση εξετάζει κτίρια που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον νοσοκομειακοί χώροι.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK