08:57 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
0 02
Βρείτε μας

Ο Μαρκ Έσπερ, δήλωσε την Τρίτη ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι θα χρειαστούν 12 έως 18 μήνες για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Σε ερώτηση για το πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την παρασκευή ενός εμβολίου για τον Covid-19, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, απάντησε πως: «12 ως 18 μήνες, είναι ένα φυσιολογικό διάστημα».

Ακόμη, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες πιστεύουν ότι μπορούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών στρατιωτικών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υποστήριξε ότι αν μια ιδιωτική επιχείρηση αναλάβει να αναπτύξει ένα εμβόλιο, το Τμήμα Άμυνας μπορεί να παρέχει πρόσθετη υποστήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ιός COVID-19 έχει μολύνει περισσότερους από 195.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες και έχει κοστίσει τις ζωές σε περισσότερους από 7.800 ανθρώπους.

Το πρώτο πειραματικό εμβόλιο χορηγήθηκε σε εθελοντές στις ΗΠΑ

Η πρώτη δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανθρώπους ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Associated Press και όπως αναφέρει το BBC, σε τέσσερις ασθενείς χορηγήθηκε το πειραματικό εμβόλιο στην ερευνητική μονάδα Kaiser Permanente στο Σιατλ.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει τη νόσο Covid-19 ωστόσο περιέχει έναν ακίνδυνο γενετικό κώδικα που έχει αντιγραφεί από τον ιό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
Tags:
νεκροί, ΗΠΑ, θεραπεία, εμβόλιο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK