20:12 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό COVID-19 να έχει φτάσει στους 108, στις ΗΠΑ, η NASA ανακοίνωσε την Τρίτη (17/03, τοπική ώρα) την εφαρμογή της τηλεργασίας μιας και «περιορισμένος αριθμός εργαζομένων» βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο κορονοϊός COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στον κόσμο και, μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τους 100 και η NASA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τηλεργασία.

Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών

Τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ δείχνουν ότι, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 108 θάνατοι και 6.423 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι παγκοσμίως ο αριθμός των περιπτώσεων ανέρχεται σε πάνω από 197.000 και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 7.900 σε 154 χώρες.

Τηλεργασία και από τη NASA

Εργαζόμενοι στη NASA μολύνθηκαν από τον κορονοϊό και έτσι ο οργανισμός αποφάσισε να στραφεί στην τηλεργασία όπως ανακοίνωσε ο διοικητής, Τζιμ Μπριντενστάιν. 

Ο ίδιος είπε την Τρίτη (17/03, τοπική ώρα) το εξής:

«Με άμεση ισχύ, όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι νεωτέρας. Το βασικό προσωπικό της αποστολής θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στον χώρο εργασίας».

Επίσης, χαρακτήρισε την απόφαση ως ένα προληπτικό βήμα για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στο εργατικό δυναμικό και παραδέχθηκε ότι υπάρχει «ένας περιορισμένος αριθμός» υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID-19.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
NASA, νεκροί, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK