19:11 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (40)
0 01
Βρείτε μας

Σε δεύτερη νίκη την Τρίτη (17/03) φαίνεται να οδηγείται ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Μπέρνι Σάντερς κατά την εσωτερική διαδικασία των Δημοκρατικών για το χρίσμα της παράταξης στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να επικρατεί και στο Ιλινόις, μετά τη Φλόριντα, κατά τις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών που έγιναν την Τρίτη (17/03). Συγκεκριμένα, το NBC News ανέφερε ότι ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνει 58% έναντι 34,4% του Μπέρνι Σάντερς.

Τρεις Πολιτείες διεξήγαγαν προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, δηλαδή η Φλόριντα, το Ιλινόις και η Αριζόνα, με 219, 155 και 67 αντιπροσώπους, αντίστοιχα. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί και τέταρτη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση στο Οχάιο, με 136 εκπροσώπους να διακυβεύονται, αλλά η τοπική κυβέρνηση ανέβαλε τη διαδικασία λόγω ανησυχιών για την υγεία, καθώς η νέα επιδημία του κορονοϊού COVID-19 συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος ένας από τους υποψήφιους χρειάζονται 1.190 αντιπρόσωποι. Ο Μπάιντεν έχει -μέχρι στιγμής- κερδίσει 898 αντιπροσώπους έναντι 745 του Σάντερς ύστερα από περισσότερες από 25 προκριματικές εκλογές, σύμφωνα με το AP.

Παρά τις πρώτες νίκες του Σάντερς, ο Μπάιντεν «επέστρεψε» στη Νότια Καρολίνα και, στη συνέχεια, κέρδισε τη Σούπερ Τρίτη, επικρατώντας σε 8 από τις 14 Πολιτείες, στις οποίες διεξήχθησαν εκλογές εκείνη την ημέρα.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (40)
Tags:
αμερικανικές εκλογές 2020, εκλογές, Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK