ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (40)
0 01
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Τον αριθμό των αντιπροσώπων που χρειαζόταν για να αναδειχθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου υπερέβη στο συνέδριο του κόμματος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο κ. Τραμπ έχει πλέον περισσότερους από 1.276 αντιπροσώπους, μετά την επικράτησή του στην εσωκομματική διαδικασία σε Φλόριντα και Ιλινόις.

Ο κ. Τραμπ είχε ήδη εξασφαλίσει 1.141 αντιπροσώπους και χρειαζόταν ακόμη 135 για να λάβει το χρίσμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε το χρίσμα γρηγορότερα από το 2016, όταν εξασφάλισε τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων τον Μάιο.

Στις ΗΠΑ, για να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος χρειάζεται η έγκριση των οργανώσεων του κόμματός του σε κάθε πολιτεία, έστω κι αν συνήθως πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Νίκη Μπάιντεν και στην Αριζόνα

Στο μεταξύ, μετά τη Φλόριντα και το Ιλινόις, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να επικρατεί και στην Αριζόνα στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών των Δημοκρατικών που έγιναν την Τρίτη με φόντο τις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Όπως αναφέρει το AP, με περισσότερο από το 50% των περιφερειών, ο Τζο Μπάιντεν λαμβάνει 42,6% και ο Μπέρνι Σάντερς το 30,3%. Στην Αριζόνα εκλέγονται 67 εκπρόσωποι.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (40)
Tags:
ΗΠΑ, προεδρικές εκλογές, προεδρική εκλογή, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK