19:45 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 02
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί το «Defence Production Act» για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ διεμήνυσε πως θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νόμος του 1950, στον πόλεμο της Κορέας.

Οι διατάξεις του «Defence Production Act», επιτρέπουν στην κυβέρνηση της χώρας να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει πιο γρήγορα τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες, ενώ έκτοτε, ο συγκεκριμένος νόμος έχει ενεργοποιηθεί ξανά, περισσότερες από 50 φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 4.226 με τους θανάτους να φτάνουν τους 75.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι 200.680, ενώ έχουν σημειωθεί και 8.092 θάνατοι.

Το πρώτο πειραματικό εμβόλιο χορηγήθηκε σε εθελοντές στις ΗΠΑ

Η πρώτη δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανθρώπους ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Associated Press και όπως αναφέρει το BBC, σε τέσσερις ασθενείς χορηγήθηκε το πειραματικό εμβόλιο στην ερευνητική μονάδα Kaiser Permanente στο Σιατλ.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει τη νόσο Covid-19 ωστόσο περιέχει έναν ακίνδυνο γενετικό κώδικα που έχει αντιγραφεί από τον ιό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, κρούσματα, νεκροί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK