12:15 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σκιά του κορονοϊού COVID-19, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα (18/03) νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ για να τεθεί σε ισχύ, με στόχο την οικονομική ελάφρυνση.

Με 90 ψήφους, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα (18/03) νομοσχέδιο οικονομικής ανακούφισης στη σκιά του κορονοϊού COVID-19, το οποίο πλέον οδεύει στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να το υπογράψει και να γίνει νόμος.

Η νομοθεσία που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εγγυάται τους δωρεάν ελέγχους για τον κορονοϊό, παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση για κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας για τη διατροφή, επεκτείνει την ασφάλιση ανεργίας και παρέχει στις επιχειρήσεις - άνω των 500 υπαλλήλων - τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ασθενείας διάρκειας δύο εβδομάδων. 

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε πως θα ψήφιζε το νομοσχέδιο, ακόμα και με τις «πραγματικές ελλείψεις» του, σύμφωνα με το CNBC. Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε:

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε την τελειότητα να είναι ο εχθρός κάποιου που θα βοηθήσει ακόμη και ένα υποσύνολο εργαζομένων».

​Ο ΜακΚόνελ εξήγησε, επίσης, ότι οι «ατέλειες» του νομοσχεδίου που πέρασε τώρα από τη Γερουσία «θα κάνουν απλώς το πιο ολοκληρωμένο πακέτο μας ακόμη πιο επείγον».

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, υπάρχουν συνολικά 7,038 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια και οι θάνατοι έρχονται σε 18, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, Νομοσχέδιο, Γερουσία ΗΠΑ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK